Konsertit


2022


Sukupuolet ja musiikki

Ristilä pitää esitelmän Gender and Musicianship -tutkimuspäivillä. Hän esittää feministisen tulkinnan Laura Netzelin pianosonaatista, ja johdattaa soittaen ja kertoen kuulijan teoksen läpi. Ristilän esitelmä on maanantaina 24.1 klo 13:35. Koko tapahtuma on koronatilanteen vuoksi etänä zoomissa.


Akhnaten

Oopera Skaala ja Opera Box yhdistivät voimansa tuomalla Philip Glassin Akhnaten-oopperan Helsinkiin. Ooppera nähtiin streamina helmikuussa 2021 ja nyt vihdoin sen pääsee kokemaan livenä. Ristilä toimii yhtenä orkesterin kosketinsoittajista. Tällä kertaa orkesterista ei juuri muuta löydykään - tarjolla on neljän kiipparin ja kolmen perkussionistin versio, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.


Jag är Arnaia

Mezzosopraano Marika Kivinen ja Ristilä yhdistävät jälleen voimansa konsertissa, joka on suomalaisen musiikin juhlaa. Luvassa on kaksi kantaesitystä Lauri Mäntysaarelta ja Christian Holmqvistiltä, sekä mm. Carita Holmströmin laulusarja. Ristilä esittää myös maistiaisia tulevasta tohtorikonsertistaan.


Stabat Mater

Sopraano Johanna Lehesvuori, mezzosopraano Elli Vallinoja ja Ristilä esittävät pääsiäisen kunniaksi Pergolesin rakastetun Stabat Materin.

  • 13.4 klo 18 Huopalahden kirkko, Vespertie 13, Helsinki


Naisten salonki

Sopraano Milla Mäkinen ja Ristilä esittävät suomalaisten naissäveltäjien laulu- ja pianomusiikkia Ristilän ensimmäisessä tohtorikonsertissa loppukeväästä. Luvassa on ennen kuulemattomia harvinaisuuksia, modernia musiikkia, sekä kaikkea siltä väliltä!

  • 14.5 klo 16 Organo, Musiikkitalo, Helsinki


Eksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy konsertteja, joissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Hankkeen seuraavat konsertit pidetään kesällä ja syksyllä 2022. Pysykää kuulolla!