Konsertit


2021

Alttoviulun hurmaa

Ristilä palaa jälleen Savonlinnan Musiikkiakatemian alttoviulistien harjoituspianistiksi kesäkuussa. Keväälle suunniteltu Hartmut Rohteen mestarikurssi jouduttiin valitettavasti perumaan koronan vuoksi.


Reissujunalla Savonlinnaan

Sopraano Johanna Lehesvuori ja Ristilä esiintyvät tällä kertaa junan kyydissä! Höyryveturi Heikki kuljettaa kulttuurinnälkäisiä matkustajia Helsingistä Savonlinnaan heinäkuussa. Luvassa on ainakin suomalaista, kesäistä laulumusiikkia, hyvää ruokaa ja höyryn tuoksua! Tervetuloa mukaan!


Mangaoopperaa

Eetu Ranta-ahon tuore ooppera Nemuru Otoko saa ensiesityksensä elokuussa. Tarinassa seikkaillaan muinaisesta Japanista 30-luvulle, ja orkesterina toimii akustisten ja elektronisten soitinten iloinen sekamelska. Ristilä löytyy taas punaisen kiipparinsa takaa hääräämästä. Syksyn jännittävin oopperauutuus! Tule!


Akhnaten

Oopera Skaala ja Opera Box yhdistivät voimansa tuomalla Philip Glassin Akhnaten-oopperan Helsinkiin. Ooppera nähtiin streamina helmikuussa ja se keräsi ylistäviä arvosteluja. Ristilä toimii yhtenä orkesterin kosketinsoittajista. Tällä kertaa orkesterista ei juuri muuta löydykään - tarjolla on neljän kiipparin ja kolmen perkussionistin versio, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.


Eksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy kolme konserttia, joissa kaikissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Ensimmäinen konsertti "Waterways" kuultiin elokuussa 2020 Aboagora-symposiumissa Turussa, ja seuraavat ovat jo valmisteilla. Pysykää kuulolla!