Konsertit


2023


Shostakovitsia kansalle

Opera Box tuo Shostakovitsin operetin "Lempeä lähiössä!" Helsinkiin. Suomessa ennenkuulematon harvinaisuus on ilotteleva rakkaustarina neuvostobyrokratian kanssa kamppailevasta pariskunnasta. Ristilä toimii yhtenä produktion korrepetiittoreista sekä orkesterin kiipparistina.


Lemmenkuolo

Sopraano Kaisa Kraft ja tenori Antti Tolvanen eläytyvät Tristanin ja Isolden rakkaustarinan dramaattisiin käänteisiin. He esittävät Ristilän kanssa Wagnerin rakastetusta oopperasta koko(!) lemmendueton, sekä Tristanin monologin ja Isolden lemmenkuolon. Tervetuloa sukeltamaan suuriin tunteisiin!


Turandotin paluu

Puccinin rakastettu mestariteos palaa Opera Boxin ohjelmistoon värikkäänä kamariorkesterisovituksena. Ristilä toimii produktion toisena korrepetiittorina sekä orkesterin kiipparistina. Tämän teoksen kiipparistilla on kiirettä - hän muuntuu milloin harpuksi, milloin celestaksi, ksylofoniksi, kiinalaisiksi gongeiksi, marimbaksi, uruiksi, kellopeliksi,...


Kalliosta kajahtaa

Ristilä säestää Helena Tenhusen lauluopiskelijoita Kallion musiikkikoulun kevään konserteissa. Luvassa on monipuolista ohjelmistoa ja laulun riemua! Ajat ja paikat tarkentuvat kevään mittaan.

  • 17.3
  • 15.4 Soukan kappeli, Soukankuja 3, Espoo
  • 12.5
  • 19.5 Saksalainen kirkko, Bernhardinkatu 4. Helsinki


Jag är Arnaia

Mezzosopraano Marika Kivinen ja Ristilä esittävät lauluja rakkaudesta, luovuudesta ja elämästä... Konsertin inspiraationa toimii Märta Tikkasen runokokoelma Jag är Arnaia. Konserttikokonaisuudessa kuullaan teoksia myös muille soittimille, sekä mm. Christian Holmqvistin ja Lauri Mäntysaaren teosten kantaesitykset.


Eksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy konsertteja, joissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Hankkeen seuraavat konsertit pidetään keväällä 2024. Pysykää kuulolla!