Konsertit


2022


Akhnaten

Oopera Skaala ja Opera Box yhdistivät voimansa tuomalla Philip Glassin Akhnaten-oopperan Helsinkiin. Ooppera nähtiin streamina helmikuussa 2021 ja nyt vihdoin sen pääsee kokemaan livenä. Ristilä toimii yhtenä orkesterin kosketinsoittajista. Tällä kertaa orkesterista ei juuri muuta löydykään - tarjolla on neljän kiipparin ja kolmen perkussionistin versio, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.

Miesten lauluja

Sopraano Helianna Herkkola, mezzosopraano Anu Ontronen ja Ristilä astuvat miesten saappaisiin ja esittävät lauluja, jotka on totuttu kuulemaan miesten suusta. Luvassa on mm. Rangströmin railakas Kung Erik's Visor sekä Schubertin herkempiä helmiä. Konserttia tukee Etelä-Savon Kulttuurirahasto.Harjoituspianisti hommissa

Tänä talvena Ristilän kalenteri täyttyy erilaisista harjoituspianistin töistä. Hän toimii korrepetiittorina mm. Vaasan kaupunginteatterin Pohjalaisia -oopperassa sekä Savoy-teatterin Candide -produktiossa.2023


Shostakovitsia kansalle

Opera Box tuo Shostakovitsin operetin "Lempeä lähiössä!" Helsinkiin. Suomessa ennenkuulematon harvinaisuus on ilotteleva rakkaustarina neuvostobyrokratian kanssa kamppailevasta pariskunnasta. Ristilä toimii yhtenä produktion korrepetiittoreista sekä orkesterin kiipparistina.


Jag är Arnaia

Mezzosopraano Marika Kivinen ja Ristilä esittävät lauluja rakkaudesta, luovuudesta ja elämästä... Konsertin inspiraationa toimii Märta Tikkasen runokokoelma Jag är Arnaia. Konserttikokonaisuudessa kuullaan teoksia myös muille soittimille, sekä mm. Christian Holmqvistin ja Lauri Mäntysaaren teosten kantaesitykset.

  • 8.3 klo 14 Helsingfors Arbis, Dagmarinkatu 3, HelsinkiEksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy konsertteja, joissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Hankkeen seuraavat konsertit pidetään keväällä 2024. Pysykää kuulolla!