Konsertit


2021


Suomalaisia helmiä

Baritoni Joonas Asikainen ja mezzosopraano Anu Ontronen esittävät rakastetuimpia suomalaisia lauluja Savonlinnan Tuomiokirkossa. Ristilä, viulisti Susanna Mieskonen-Makkonen ja sellisti Matti Makkonen säestävät antaumuksella.

  • 21.11 klo 16 Tuomiokirkko, Pappilankatu 8, Savonlinna


Operetin pyörteissä

Opera Box tuo Lehárin Tsarevits -operetin Helsinkiin. Luvassa on suuria tunteita, kiellettyä rakkautta ja aina yhtä ihana Volga-laulu. Ristilä on toiminut yhtenä produktion harjoituspianisteista, ja esityksissä löytyy orkesterimontusta koskettimien takaa.


Itsenäisyyspäivän kunniaksi

Baritoni Joonas Asikainen ja Ristilä esiintyvät Sulkavan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa mm. Sibeliuksen ja Kasken sävelin.

  • 6.12 Sulkavan yhtenäiskoulu, Koulutie 8, Sulkava


Joulun taikaa

Opera Telluksen joulukonsertissa pianon takana huhkivat Ristilä ja Laura Kivikoski. Konsertissa kuullaan laaja kirjo jouluisia lauluja, duettoja ja kuorolauluja iltapukujen säihkeessä. Tervetuloa!


Ja niin joulu joutui...

Sopraano Sanna Matinniemi ja Ristilä konsertoivat jouluisissa tunnelmissa. Luvassa on rakastetuimpia joululauluja ja isänmaallista tunnelmaa Finlandian parissa. Lämpimästi tervetuloa!


2022

Akhnaten

Oopera Skaala ja Opera Box yhdistivät voimansa tuomalla Philip Glassin Akhnaten-oopperan Helsinkiin. Ooppera nähtiin streamina helmikuussa 2021 ja nyt vihdoin sen pääsee kokemaan livenä. Ristilä toimii yhtenä orkesterin kosketinsoittajista. Tällä kertaa orkesterista ei juuri muuta löydykään - tarjolla on neljän kiipparin ja kolmen perkussionistin versio, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.


Stabat Mater

Sopraano Johanna Lehesvuori, mezzosopraano Elli Vallinoja ja Ristilä esittävät pääsiäisen kunniaksi Pergolesin rakastetun Stabat Materin.

  • 13.4 klo 18 Huopalahden kirkko, Vespertie 13, Helsinki


Naisten salonki

Sopraano Milla Mäkinen ja Ristilä esittävät suomalaisten naissäveltäjien laulu- ja pianomusiikkia Ristilän ensimmäisessä tohtorikonsertissa loppukeväästä. Luvassa on ennen kuulemattomia harvinaisuuksia, modernia musiikkia, sekä kaikkea siltä väliltä!

  • 14.5 klo 16 Organo, Musiikkitalo, Helsinki


Eksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy konsertteja, joissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Hankkeen seuraavat konsertit pidetään kesällä ja syksyllä 2022. Pysykää kuulolla!