Konsertit


2021

Alttoviulun hurmaa

Ristilä palaa jälleen Savonlinnan Musiikkiakatemian alttoviulistien ja viulistien harjoituspianistiksi Timo Koskisen kanssa. Tervetuloa kuuntelemaan kurssien konsertteja!


Reissujunalla Savonlinnaan

Höyryveturi Helsingistä Savonlinnaan on valitettavasti jouduttu perumaan tältä kesältä. Toivottavasti ensi vuonna pääsemme Johanna Lehesvuoren kanssa musisoimaan siellä!


Lied-duon jalanjäljillä

Mezzosopraano Marika Kivinen ja Ristilä esittävät tribuutin lied-duo Marian Andersonille ja Kosti Vehaselle. Konsertin ohjelma jäljittelee Andersonin ja Vehasen ohjelmien eklektisyyttä - kaikkea löytyy antiikin aarioista Schubertin ja Sibeliuksen kautta kansanlauluihin. Luvassa on täydellinen kattaus kesäiltaan.


Kesäinen kuolema

Mezzosopraano Karoliina Laurila-McLoud ja Ristilä esiintyvät Satakunnan musiikkijuhlilla koronarajoitusten salliessa. Ohjelman kruunu, Kuoleman lauluja ja tansseja -laulusarja saa parikseen otteita Näyttelykuvista, ja Sibeliuksen laulut ja kansanlaulusovitukset pianolle hiukan keventävät tunnelmaa. Tervetuloa kokemaan tunteiden syviä vesiä!

  • 26.7 Pori, tarkempia tietoja luvassa piakkoin!


Mangaoopperaa

Eetu Ranta-ahon tuore ooppera Nemuru Otoko saa ensiesityksensä elokuussa. Tarinassa seikkaillaan muinaisesta Japanista 30-luvulle, ja orkesterina toimii akustisten ja elektronisten soitinten iloinen sekamelska. Ristilä löytyy taas punaisen kiipparinsa takaa hääräämästä. Syksyn jännittävin oopperauutuus! Tule!


Akhnaten

Oopera Skaala ja Opera Box yhdistivät voimansa tuomalla Philip Glassin Akhnaten-oopperan Helsinkiin. Ooppera nähtiin streamina helmikuussa ja se keräsi ylistäviä arvosteluja. Ristilä toimii yhtenä orkesterin kosketinsoittajista. Tällä kertaa orkesterista ei juuri muuta löydykään - tarjolla on neljän kiipparin ja kolmen perkussionistin versio, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.


Eksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy kolme konserttia, joissa kaikissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Ensimmäinen konsertti "Waterways" kuultiin elokuussa 2020 Aboagora-symposiumissa Turussa, ja seuraavat ovat jo valmisteilla. Pysykää kuulolla!