Konsertit

2024


Lilla slavinna

Yksi ensimmäisistä suomalaisista oopperoista, Crusellin Lilla slavinna, täyttää Ristilän alkukesän. Ristilä toimii Opera Boxin produktiossa korrepetiittorina, sekä Naantalin Musiikkijuhlien esityksessä musiikin johtajana.


Leiritunnelmaa Savossa

Ristilä viettää viikon Savonlinnan Musiikkiakatemian leivissä. Hän toimii Mark Gothónin viulukurssin pianistina yhdessä Saki Konon kanssa. Tervetuloa kurssin konsertteihin!

Tuulahdus Wienistä

Sopraano Sanna Matinniemi ja Ristilä jatkavat viime kesänä suuren suosion saaneita operettikonserttejaan. Luvassa on lauluja koti-ikävästä, rakkaudesta, kesästä ja tietysti Wienin ihanuudesta. Kiertueen ajat ja paikat tarkentuvat kevään mittaan.


Eksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy konsertteja, joissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Hankkeen seuraava konsertti kuullaan Turun Taiteiden Yössä.

  • 15.8 klo 18, Turku

Tanssiva nainen

Ristilän kolmas jatkotutkintokonsertti kajahtaa ilmoille marraskuussa, ja tällä kertaa luvassa on suomalaisten säveltäjänaisten tanssiaiheisia ja tanssista inspiroituneita pianoteoksia. Ohjelma on monipuolinen, kuulijaystävällinen katsaus naisten sävellyksiin 1800-luvulta nykypäivään. Tule tutustumaan mm. ensimmäiseen omalla nimellään sävellyksiä julkaisseeseen säveltäjänaiseen, Nathalia Bergiin; Helsingin naisorkesterin perustajaan ja Pro Finlandia -mitalisti Heidi Sundblad-Halmeeseen; monen genren taitajaan, Suomea Euroviisuissakin edustaneeseen Carita Holmströmiin; ja moneen muuhun. Lämpimästi tervetuloa!


Verdiä Vaasassa

Ristilä viettää vuodenvaihteen 2024–2025 korrepetiittorina Vaasan oopperan produktiossa, joka tällä kertaa on veretseisauttava klassikko, Giuseppe Verdin Tosca. Teoksen ohjaa teatterinjohtaja Seppo Välinen, ja orkesteria johtaa Anna-Maria Helsing. Jos joku on hyvä syy käydä Vaasassa, niin tämä!