Konsertit


2021

Oopperan hurmaa

Sopraano Kaisa Kraft ja mezzosopraano Marika Kivinen esittävät Ristilän kanssa ooppera-aarioita ja duettoja. Luvassa on suurta draamaa italialaisittain, pientä flirttiä saksalaisittain, sekä ripaus ranskalaista romantiikkaa. Tervetuloa!

  • 5.11 klo 18 Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli, Seiskarinkatu 35, Turku


Södergran &co

Mezzosopraano Marika Kivinen ja Ristilä vierailevat Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran Lempi-päivillä esittämässä suomalaisten naissäveltäjien laulu- ja pianomusiikkia. Luvassa on mm. Carita Holmströmin laulusarja 'Dagen svalnar' Edith Södergranin runoihin.

  • 20.11, tarkempia tietoja piakkoin!

Suomalaisia helmiä

Baritoni Joonas Asikainen ja mezzosopraano Anu Ontronen esittävät rakastetuimpia suomalaisia lauluja Savonlinnan Tuomiokirkossa. Ristilä, viulisti Susanna Mieskonen-Makkonen ja sellisti Matti Makkonen säestävät antaumuksella.

  • 21.11 klo 18 Tuomiokirkko, Pappilankatu 8, Savonlinna

Ja niin joulu joutui...

Sopraano Sanna Matinniemi ja Ristilä palaavat Kiuruvedelle konsertoimaan jouluisissa tunnelmissa. Lämpimästi tervetuloa!

  • 19.12 Kiuruveden kulttuuritalo, Lähteentie 10, Kiuruvesi


2022

Akhnaten

Oopera Skaala ja Opera Box yhdistivät voimansa tuomalla Philip Glassin Akhnaten-oopperan Helsinkiin. Ooppera nähtiin streamina helmikuussa ja se keräsi ylistäviä arvosteluja. Ristilä toimii yhtenä orkesterin kosketinsoittajista. Tällä kertaa orkesterista ei juuri muuta löydykään - tarjolla on neljän kiipparin ja kolmen perkussionistin versio, josta ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita.

  • HUOM! Syyskuun esitykset on jouduttu perumaan AVI:n tiukkojen rajoitusten vuoksi. Akhnaten pyritään esittämään talvella 2022.


Naisten salonki

Sopraano Milla Mäkinen ja Ristilä esittävät suomalaisten naissäveltäjien laulu- ja pianomusiikkia Ristilän ensimmäisessä tohtorikonsertissa loppukeväästä. Luvassa on ennen kuulemattomia harvinaisuuksia, modernia musiikkia, sekä kaikkea siltä väliltä!


Eksoottista musiikkia

Marika Kivisen väitöskirjaprojektiin "Tracing Orientalism and Exoticism in German and Finnish Art Songs" sisältyy konsertteja, joissa Ristilä toimii pianistina. Tutkimus on osa Koneen säätiön rahoittamaa "Untold Stories" -hanketta, jonka Kivinen ohjaa ja jossa Ristilä on työryhmän jäsen. Hankkeen seuraavat konsertit pidetään kesällä ja syksyllä 2022. Pysykää kuulolla!